Springbreak u zelenoj oazi pored mora

Dosta vam je zimskih rukavica i bundi? Priželjkujete li već sezonu kampiranja? Ne
čekajte ljeto! Poslije zimske hibernacije sve je spremno za nikad zanimljivije proljetno kampiranje u zelenoj oazi pored mora!

Možda vam se čini da je postavljanje šatora i razvlačenje viseće mreže rezervirano samo za ljeto. Ali danas razbijamo tu „kampira-se-ljeti” stigmu! Pospremite zimsku odjeću duboko i spremite se za proljetne praznike na Cresu!

Prednosti kampiranja u proljeće

Kampiranje na proljeće ima brojne prednosti: u travnju i svibnju nema gužvi, pa ćete odmah moći rezervirati onu idealnu parcelu ili mobilnu kućicu, bube još spavaju, cijene su niže, u restoranima ste odmah na redu i čak birate stol na kojem ćete omastiti brk, možete mirno guštati u moru kampa Kovačine koje uzdiše bonacom, a sve to na ugodnim temperaturama.

Atmosfera je zbilja na visini: priroda se budi i proteže u bogatim bojama i časti svježinom i nježnošću, a u zraku je mir koji još uljepšava zaigran cvrkut ptičica.

Oduševit će vas kilometri predivnih plaža koje će vam ležati na dlanu za kušanje samo za vas, a vožnja biciklom, planinarenje ili bavljenje fitnesom i raznim sportovima u kampu Kovačine puno su ugodniji tijekom blagog vremena.

Fitness centar - Kamp Kovacine, Cres

Fitnes dvorana, kamp Kovačine, Cres

Nagovještaj ljeta

Travanj i svibanj već vam pružaju nagovještaj ljeta, vrijeme na Cresu savršeno je za sunčane šetnje ulicama starog grada, obalama otoka i njegovim šumama. Hrabriji gosti mogu se već okupati jer je more oko 19 °C, a u svibnju bi vam već koristila i krema za sunčanje!

Cres je na proljeće zbilja u punom cvatu, a sva njegova blaga možete upiti bez onih ljetnih gužvi. Ne zaboravimo i na omiljeni hrvatski hobi – ležerno ispijanje kave na sunčanim terasama kampa Kovačine, a avanturisti se svakako mogu uputiti i u berbu slasnih divljih šparoga!

Terasa caffe bar Lanterna, kamp Kovačine, Cres

Terasa caffe bar Lanterna, kamp Kovačine, Cres

Izazovi kampiranja u proljeće

Kampiranje u rano proljeće svakako dolazi sa svojim izazovima.

Onaj najveći? Moguće promjene vremena. Ako zapuše bura, može biti hladno, ali ako vjetra nema, možete računati čak i na kremu za sunčanje!

Također se morate pripremiti za hladna jutra i večeri. Bitno je spakirati slojeve kada kampirate u proljeće, tako da ih možete odložiti ili dodati ovisno o vanjskoj
temperaturi.

Konačno, morate se pripremiti za kišu (iako, moramo napomenuti da je na Cresu jako rijetka) – pakiranje stvari kao što su cerade, čizme za kišu, ručnici i suhe torbe pomoći će vam da ostanete topli i suhi.

Vodootporne vreće za spavanje: vreća za spavanje od 15 stupnjeva sigurna je oklada za kampiranje u rano proljeće. Ono što je najvažnije, zaštitite svoju vreću za spavanje od dodira vode pomoću izolirane podloge za spavanje između vas i tla!

Zaštite i elektroničku opremu od kiše, pohranjujući je za svaki slučaj u suhu vrećicu ili vodootporne posude.

Checklista opreme za proljeće

Ovi savjeti dodatno će vam pomoći da znate što spakirati i kako se namjestiti da vam bude udobno te kako isplanirati svoji proljetnu avanturu na otvorenom!

Kada planirate kampiranje u proljeće, morate uzeti u obzir neke stvari o kojima inače ne biste razmišljali za ljetno kampiranje te sa sobom ponijeti:

Dekice: učinite jutra i večeri još ugodnijima i spakirajte svoju omiljenu sretnu dekicu.

Podloga za spavanje: spakirajte podlogu za spavanje za dodatnu udobnost u vašem šatoru i za izolaciju od hladnog tla.

Više slojeva: donesite zalihu dodatnih čarapa i zaboravite pamuk. Odaberite vunene i sintetičke slojeve jer lijepo griju i brzo se suše. Ako vam pak zatreba doza
ljetne ili kasnoljetne vrućine, za vas imamo uvijek spremne finsku i infracrvenu saunu!

Alati za kuhanje u kampu: lonci, tave, tanjuri, pribor. Ako nešto zaboravite, u kampu vam je na raspolaganju naš market, a ako vam se ne da kuhati, u kampu su za vas uvijek spremni slasni zalogajčići u našoj pizzeriji!

Cerada: vjerojatno najkorisniji predmet za kampiranje u proljeće. Verzalitan i izdržljiv!

Boce za tople napitke: zagrijte tijelo ispod dekice još i dodatno toplim čajem od jabuke i cimeta i ležerno ga ispijajte s pogledom na zalazak sunca! Dobra alternativa tome jest naravno ispijanje tople kave ili vruće čokolade u caffe baru Lanterna u kampu Kovačine, koju će vam donijeti naše uvijek ljubazno osoblje.

Svjetlucava svjetla: nalijte ulja na vatru odličnog raspoloženja s malo ambijentalne rasvjete!

Savršen odmor prilagođen vama

Sve aktivnosti koje su vam na raspolaganju u kampu tijekom ljeta tu su i u proljetnim mjesecima – ali s jednom velikom razlikom: s obzirom na to da nema
gužvi, moći ćete puno lakše isplanirati sve što želite i u koje vrijeme. Sve će se u potpunosti prilagoditi vama i vašim željama!

Dobit ćete savršen odmor bez bilo kakve vrste živciranja, tijekom kojeg će stres biti nepoznata riječ, a baš će sve biti prilagođeno vama. Uzbudljive aktivnosti, odmor na plaži, uživanje u gastronomskim delicijama, miru, pticama, mirisima i bojama proljeća samo su neke dobrobiti odmora u proljeće.

Sada znate koje su sve prednosti odlaska na odmor u proljetnim mjesecima, trebate još samo rezervirati vrijeme za svoj savršen odmor, pripremiti se za uživanje i odmaranje i – krenuti!

Kamp Kovačine vas čeka!

Savršen odmor u proljeće, kamp Kovačine, Cres

Savršen odmor u proljeće, kamp Kovačine, Cres