AKTIVNOSTI

Otočno bogatstvo i tehnike naših predaka

Otočno bogatstvo i tehnike naših predaka - Aktivnosti - Kamp Kovačine, Otok Cres -m
Za istinski autohtono iskustvo, u suradnji s udrugom Ruta-Cres vodimo Vas na kreativni put rada s vunom! Uđite u cipele naših creskih predaka i sudjelujte na besplatnoj radionici filcanja vunenog cvijeta koja se u sklopu kampa održava subotom. Radionica je prikladna svim uzrastima, te se cijela obitelj može uključiti u upoznavanje ovog fascinantnog materijala s kojim već stoljećima rade naši starosjedioci.
Otkrijte ljepote nepresušnog vrela kreativnosti prirode.
Aktivnosti

Stazama kroz Cres

Stazama kroz Cres - Aktivnosti - Kamp Kovačine, Otok Cres -m

Dopustite da Vam netaknuta divljina otoka oduzme dah! Staza Sedam labirinata provest će Vas kroz vijugave puteve fascinantnih creskih labirinata, dok ćete prolazeći Stazom otočke bioraznolikosti imati priliku saznati sve o jedinstvenoj ekološkoj riznici otoka Cresa i uvidjeti zašto se ovaj otok smatra krunskim draguljem hrvatskog primorja.

Supovi i leptiri znaju gdje pronaći najviše netaknute divljine za slobodan let, a Vi?

Izlet Sveti Blaž

Mnogi plažu Sv. Blaž smatraju najljepšom plažom na otoku Cresu. Želimo čuti Vaše mišljenje!

Pridružite nam se na izletu i uživajte u opuštenoj predvidljivosti gibanja flore i faune otoka na putu do ove posebne lokacije.

Krećemo iz kampa Kovačine starom rimskom cestom prema Sv.Salvaduru, te skrećemo prema plaži Sv.Blaž gdje imate priliku upiti svu ljepotu i posebnost ove lokacije.

Vraćamo se sadašnjom markiranom cestom do marijanskog svetišta Sv. Salvadura te rutu završavamo povratkom u kamp Kovačine.

Dužina staze:

cca 12 km

Težina staze:

umjereno zahtjevno

Rezervacija:

Izlet Valun

Želite li iskusiti autohtono cresko mjesto – mjesto stvoreno od strane ribara i težaka? Pridružite nam se na izletu u Valun – malo, slikovito ribarsko naselje smješteno između dvije šljunčane plaže, u kojem počiva vrijedan spomenik kao dokaz živopisne kulture naših predaka.

Krećemo iz kampa Kovačine vodovodnim putem do asfaltne ceste za Valun. Prvo posjećujemo Valunsko groblje gdje je nađena Valunska ploča - jedan od najstarijih hrvatskih glagoljskih spomenika koji datira iz XI. stoljeća.

Na ovom izletu imati ćete priliku čuti sve o kulturi ovoga podneblja kao i o prastarim slavenskim običajima jela na groblju.

Zatim dolazimo u Valun te Vas upoznajemo s njegovom bogatom poviješću.

Osim kombijem, povratak sa ovog izleta moguć je i brodom.

Dužina staze:

cca 17 km

TEŽINA STAZE

vrlo zahtjevno

NAPOMENA:

Povratak brodom iznosi 120 kn po osobi, te uključuje i ručak.

Rezervacija:

Izlet Pernat - Grabrovica

Želite li iskusiti teren otoka Cresa na više načina, pođite s nama na put kombijem do Pernata, najzapadnijeg sela na rtu Pernat.

Nastavljamo pješke do samog sela Grabrovice, te dalje do istoimene plaže.

Slijedi povratak istim putem uz zvuk mora koji će nas voditi natrag do Pernata.

Dužina staze:

cca 8 km

Težina staze:

umjereno zahtjevno

Rezervacija:

Izlet Napoleonski put

Tisuće oblutaka u zemlji tvori Napoleonov put – stazu građenu za vrijeme kratkotrajne vladavine Francuza početkom 19.stoljeća. Hodajte koracima naših predaka i pridružite nam se na izletu kroz koji ćete otkriti raznolikosti ovog otoka.

Krećemo iz kampa Kovačine i hodamo do Pišća – jedinstvenog močvarnog područja koje će Vas nanovo podsjetiti koliko je ovaj kraj geografski poseban. Ovdje ćemo se kratko zaustaviti kako bi objasnili kakav je značaj vode na otoku.

Napoleonskim putem dolazimo do naselja Krčina, a zatim krećemo prema Loznatom – malom selu koje broji samo 37 stanovnika a nadaleko je poznato po vrhunskoj janjetini.

Iz Loznatog nastavljamo do Antonskog – mjesta koje je u prošlosti vrvilo creskim vinogradima – te se na samom kraju vraćamo u grad Cres.

Dužina staze:

cca 12 km

Težina staze:

zahtjevno

Rezervacija:

Izlet Martinšćica – Lubenice

Kako u jednom izletu iskusiti autohtonu kulturu otoka Cresa, ali se istovremeno prepustiti i posebnostima divlje prirode ovog podneblja? Pođite s nama na put kroz Martinšćicu do Lubenica.

Krećemo autobusom do Martinšćice, mjesta čiju povijesnu jezgru čini crkva Sv. Martina s franjevačkim samostanom iz XVI. stoljeća i Kaštel obitelji Sforza iz XVII. stoljeća.

Pješke nastavljamo do Vidovića – malo mjesto smješteno na nadmorskoj visini od 280m. Creski starosjedioci tvrde da upravo s ove lokacije nakon bure pogled seže sve do Istre, pa čak i do Italije.

Nastavljamo put do Lubenica gdje gdje nas čeka prijevoz za nazad.

Dužina staze:

cca 10 km

Težina staze:

vrlo zahtjevno

Rezervacija:

Izlet Merška jama

Otkrijte i upoznajte jedan od najzanimljivijih prirodnih fenomena otoka Cresa. Merška jama jedan je od rijetkih ali vrlo dojmljivih primjera urušne ponikve na Cresu. Pretpostavlja se da je nastala u davnini urušavanjem stropa velike podzemne šupljine.

Na izletu ćete iz prve ruke posvjedočiti kako su njezine bočne strane strme i stjenovite, a priču o nekadašnjim velikim lomovima i masivnim urušavanjima stijena će Vam ispričati mnoštvo kamenog kršja i kamenih blokova u dnu ponikve.

Na izlet krećemo iz kampa Kovačine prema Bartolomeju – autohtonoj staroj crkvici koja će Vam pokazati kako su izgledali počeci starog Cresa. Zatim se spuštamo do Merške jame.

Nakon toga idemo u naselje Merag te na trajektno pristanište gdje nas čeka prijevoz za nazad.

Dužina staze:

cca 4 km

Težina staze:

zahtjevno

Rezervacija:

Izlet Tramuntana

Tramuntanom se naziva istočni dio otoka Cresa, te ga kroz istoimenu turu možete otkriti uz profesionalno vodstvo. Ovaj će Vas izlet provesti kroz puteve naših creskih predaka i najljepše lokacije ovog dijela otoka.

Na izlet polazimo iz kampa Kovačine i upućujemo se prema pitoresknom mjestašcu Beli. Iz Beloga hodamo dijelom staze te ulazimo u napušteno selo Frantin u kojem se nekada nalazila i škola.

Sljedeća stanica je selo Crkveni nakon kojeg se krećemo se prema Koncu – sela koje je dobilo ime upravo po svojoj lokaciji. Naime, nalazi se na samom kraju otoka. Zahvaljujući svojoj poziciji, iz sela se pruža predivan pogled kroz koji ćete otok doživjeti na sasvim poseban način.

Iz Konca odlazimo prema Ivanju nakon kojeg nas staza vodi do nekadašnjih gradina. Upravo će Vam ovi ostaci prastarih, autohtonih creskih kuća najzornije dočarati kulturu otoka kojeg ste posjetili.

Iduća destinacija je napušteno selo Žanjevići – još jedno poglavlje u priči o našim precima. Nastavljamo stazom do još starijih gradina i naposljetku se vraćamo u Beli.

Dužina staze:

cca 20 km

Težina staze:

vrlo zahtjevno

Rezervacija:
AKTIVNOSTI

Zabava za najmlađe

Zabava za najmlađe - Aktivnosti - Kamp Kovačine, Otok Cres -m
Možda ste Vi željni odmaka i odmora u tišini i velebnosti prirode. Ali, što žele naši najmlađi gosti? Samo za goste kampa Kovačine, nudimo Vam vrhunski tim animatora FLAPS animation kluba koji će Vašim najmlađima ispuniti dane smijehom i aktivnostima. Jutarnje aktivnosti uključuju gimnastiku i vodeni aerobik, dok je popodnevno vrijeme rezervirano za igre, turnire, plesne radionice i show. Uz prirodni ambijent debelog hlada bora te čisti zrak prožet morskom soli, vrhunska zabava je zagarantirana!
Obiteljsko iskustvo za cijeli život.
Aktivnosti

Odmor za dušu i tijelo

Odmor za dušu i tijelo - Aktivnosti Kamp Kovačine, Otok Cres -m
Reaktivirajte svoja osjetila izlaganjem prirodnim silama, a svoj um i tijelo opustite prepuštajući se rukama naših stručnjaka. U modernim montažnim objektima uz plažu kampa posjetite naše partnere koji su za Vas pripremili niz terapijskih usluga kojima započinje put istinske revitalizacije. Oporavite se uz sportske masaže, terapijske masaže i fizikalnu terapiju a za ljepotu koja počinje iznutra a završava izvana izaberite nešto iz čitave palete kozmetičkih tretmana. Usluge terapijske prirode tu su kako biste učinili prvi korak na putu ozdravljenja i boljeg življenja, a naši su Vam savjetnici na usluzi kako biste na put krenuli pravilno.

Vaše će Vam tijelo biti zahvalno.

MEUS-VITAL

AKTIVNOSTI

Sportovi na vodi

Sportovi na vodi - Aktivnosti Kamp Kovačine, Otok Cres -m
Što je ljeto bez zabave na vodi? Dopustite da Vas ambijent pokrene i pridružite nam se u jednoj od mnogih sportskih aktivnosti na moru. Naš vodeni park ne poznaje dobne granice, a za sve ljubitelje adrenalina nudimo let padobranom, flyboard, vožnju na crazy ufo-u, tubama ili banani. Želite li sami istražiti obalu otoka, iznajmite brodicu i otkrijte najljepše plaže i skrivene uvale, ili pak posjetite Valun s morske strane – pitoreskno ribarsko mjesto u blizini.

Dodajte svojem odmoru notu adrenalina.

Water sports cres

Aktivnosti

Što se krije ispod površine

Što se krije isopd površine - Aktivnosti Kamp Kovačine - Otok Cres -m
Zaputite se ispod morske površine i otkrijte sve posebne ljepote creskog podmorja uz školu ronjenja koju vode naši partneri. Široka paleta usluga uključuje ronjenje uz vlastitu ili iznajmljenu opremu, iskusnog vodiča za ronjenje kako ne biste propustili niti jednu podvodnu lokaciju, mogućnost istraživanja potopljenog broda Lina, te ronjenje na plaži, s barke ili noćno ronjenje. Naši partneri nude tečajeve prikladne početnicima ali i profesionalcima – svima koji Cres žele iskusiti iz sasvim drugačije perspektive.

Osjetite ritam prirode

AKTIVNOSTI

Avantura na pučini

Avantura na pučini - Aktivnosti - Kamp Kovačine, Otok Cres -m
Obiđite otok s morske strane! Uz iskusnog vodiča naših partnera Cres Outdoor Centre pridružite se turi kayakom ili supom do pitoresknog ribarskog mjesta Valuna ili najljepše plaže na Cresu – plaže Sv. Blaž. Supom je moguće posjetiti i špilju Goluber, a ukoliko ste željni vjetra i soli u kosi toplo preporučujemo izlet brzim gliserom do plaže Sv. Ivan. Neka Vas neiskustvo u korištenju kayaka i supa ne sputava – za sve početnike pružamo podršku u vidu tečajeva.

Želimo Vam mirno more

Cres outdoor center

Recenzije

O nama – iz perspektive gostiju

Kovacine. Mirno, uredno, bez obzira koji tip smještaja birate. Plaže sjajne, šetnice duge i predivne… idealno mjesto za odmor

Slavica Bakić
Hrvatska

Odlican izbor za ljetovanje..preporuka svima u otkrivanju neceg lijepog..

Darko Vukadin
Hrvatska

Kamp ima sve sto je potrebno za djecu! Plaže su predivne. Šetnicom uz more do Cresa je deset minuta! Preporučam

Danijela Varda Mečev 
Hrvatska

Sve o kampu Kovačine – na jednom mjestu.

Preuzmite digitalnu brošuru, prelistajte našu ponudu i dopustite da Vam fotografije dočaraju barem dio otočne atmosfere.
Digitale brochure - Kamp Kovačine, Het eiland Cres

 PDF | 6.5 MB

Newsletter

Što je novo na otoku Cresu
i u našoj ponudi?

Strast je gorivo koje nas potiče da budemo bolji. Promatramo i pratimo Vaše želje i sugestije, te kontinuirano radimo na širenju naše ponude s ciljem da Vam kamp Kovačine postane dom daleko od doma, a naše osoblje druga obitelj.

Preplatite se na naš newsletter kako biste saznali što se događa na otoku Cresu te kakve smo nove i zanimljive sadržaje osmislili za Vas.