Napokon detoks!

Čestitamo, preživjeli ste dugu, hladnu zimu, punu rutine i stresa na poslu! Često umanjujemo fizičke učinke stresa na poslu, ali oni su stvarni. Tijekom stresnih situacija tijelo luči hormone poput kortizola, a konstantan stres uzrokuje nakupljanje toksina u tijelu i utječe na nas na različite načine. Kroničan umor i glavobolje samo su neki od simptoma. Ali zato za vas imamo radosnu vijest – kamp Kovačine napokon otvara svoja vrata – 31.3.2023. Čeka vas idealno utočište za vaš detoks!

U ovom blogu razotkrivamo vam korake do detoksa duha i tijela te zašto je Cres najbolji za to:

Pijte puno vode – mi imamo prirodnu iz Vranskog jezera!
Naše tijelo se sastoji od 70 % vode, a toksini iz njega otklanjaju se upravo uz pomoć vode! Tekućina našeg tijela poput rijeke je koja neprekidno teče. Ako ne pijemo, hormoni stresa i toksini počnu se sakupljati. Zato popijte barem pet čaša vode iz Vranskog jezera dnevno! Voda u kampu Kovačine ne samo da je pitka, nego dolazi iz 100 % čistog i prirodnog Vranskog jezera, koje zaštićeno i čudesno sjaji samo 16 km od Kampa Kovačine!

Vransko jezero, Cres

Vransko jezero, Cres

Jedite neprerađenu hranu – na Cresu je imamo u izobilju!

Odabir cjelovite i organske hrane izvrstan je način detoksikacije od stresa povezanog poslom. Cres je savršeno mjesto za cjelovite i neprerađene zalogajčiće koji će vam poboljšati san, podignuti razine energije i srediti probavu. Na Cresu ne postoje zagađivači okoliša, a raste bezbroj ljekovitih biljaka. Navratite do prvog poljoprivrednika koji će vam ponosno položiti na dlan zdravi komad voća ili povrća, koji će vas tjerati na divljenje.

Jedite dobre omega-3 masti – naše je more njima bogato!

Konzumiranje omega-3 kiselina svakim danom dobiva pokoje novo poglavlje zdravlja. Omega-3 kiseline neophodne su, a naše tijelo ne može ih samo proizvesti. Zato ih uključite u Kovačine detoks: pored vas plivaju sardina, skuša, tuna i gospodin Klještić, a možete ih preliti zlatnim ekološkim maslinovim uljem kampa Kovačine od maslina koje rastu – pogodite gdje? U kampu Kovačine iz maslina pod kojima odmarate! Nije li to čudesno i nevjerojatno?

Maslinovo ulje Kovačine, kamp Kovačine, Cres

Maslinovo ulje Kovačine, kamp Kovačine, Cres

Meditirajte – u kampu Kovačine na plaži s pogledom na zalazak sunca

Stres čini da naše stanice brže stare. Pogledajte boju kose predsjednika koja se mijenjala tijekom njegove vladavine. Što primjećujete? Znanstvenici su otkrili da meditacija može pomoći u kontroli razine stresa i produžiti kapice na kraju DNK koje štite naše kromosome. Samo 12 minuta dnevne meditacije pomoći će vam pomladiti stanice i dovesti vašu vibraciju na zavidnu razinu – a na plaži kampa Kovačine uz more s pogledom na zalazak sunca meditacija bit će ništa drugo nego zavodljivo kičasta.

Pogled na zalazak sunca, kamp Kovačine, Cres

Pogled na zalazak sunca, kamp Kovačine, Cres

Dišite duboko – nudimo vam hranjiv zrak, pun aerosola

Naše disanje duboko je povezano s našom razinom stresa. Što brže i pliće dišemo, obično smo pod većim stresom. Što sporije dišemo, mirniji smo. Smirivanje uma počinje dubokim disanjem koje opušta vaše mišiće, oksigenira vaše stanice i pokreće proces detoksikacije.

Zrak u kampu Kovačine bogat je mikrokapljicama morske vode, koja sadrži minerale kao što su magnezij, mangan i kobalt. Čestice soli u zraku, punom negativnih iona vodika i minerala u tragovima, prodiru do najdubljih predjela plućnih alveola, zbog čega lakše apsorbiramo kisik i jačamo prirodni imunitet.

Vježbajte

Svakodnevno vježbanje pojačava neurotransmitere – endorfine za „dobar osjećaj”, poboljšava naš san i odvraća nas od briga. U kampu Kovačine nudimo vam jogu, aerobik u vodi ili na plaži, plivanje, fitness, bicikle i bezbroj outdoor aktivnosti – raspoloženje se popravlja, um je smireniji, a razina energije raste. Uključite 45 min vježbanja u svoj plan detoksikacije u kampu Kovačine!

Animacija Kovačine, jutarnja gimnastika, kamp Kovačine, Cres

Animacija Kovačine, jutarnja gimnastika, kamp Kovačine, Cres

Slušajte valove

Jeste li primijetili kako melodije snimljenih valova u liječničkim čekaonicama, liftovima ili doma prije spavanja djeluju umirujuće? Studije su pokazale da 30 min slušanja valova djeluje jednako kao i konzumacija Valiuma. Kako valovi dolaze, razbijaju se i zatim se ponovno povlače, parasimpatički živčani sustav aktivira se, što usporava mozak i pomaže u promicanju opuštanja. Ovaj besplatan lijek za stres kampa Kovačine također regulira krvni tlak i otkucaje srca. Preporučamo i da prije odlaska napravite svoju vlastitu snimku valova!

Slušanje valova, plaža kampa Kovačine, Cres

Slušanje valova, plaža kampa Kovačine, Cres

Sada samo još morate napraviti prvi korak – dođite u kamp Kovačine, jer on vas čeka pun pupoljaka, lasta, sunca, mora, maslina, a mi puni radosti što ćemo vas moći ugostiti!

Vidimo se u kampu Kovačine, Cres

Vidimo se u kampu Kovačine, Cres