Topla jesen u kampu

Da sunce može napraviti selfie, sigurno bi ga napravilo u kampu Kovačine, i to – na jesen!

Jesen je idealna prilika za uživanje na Cresu i u kampu Kovačine: nema više gužvi, priroda je zadivljujuća, a najbolji plodovi spremni su za kušanje!

 

Čaroban ples prirode

Fascinantna preobrazba prirode, nabubrale masline, mirišljavi borovi i prekrasne boje prava su pozivnica na slavlje jeseni! A još ako se nalazite u prirodi kampa Kovačine, užitak je zagarantiran! Za kraj dana ne zaboravite još na nenadmašan zalazak sunca na plaži, koje pretvara cijeli ambijent kampa i otoka Cresa u čarobnu razglednicu.

Prekrasne boje jeseni, kamp Kovačine, Cres

Prekrasne boje jeseni, kamp Kovačine, Cres

Nema više gužve

Nema prometa, nema buke, nema redova u dućanima i restoranima, nema jurnjave kroz vrevu. Možete birati između niza predivnih parcela u kampu, odabrati najljepši stol uz more i obaviti omiljeni šoping bez naguravanja, a kasa već čeka na vas da skliznete u uživanje kupljenoga.

Padaju i cijene

Jedna od velikih prednosti jesenskog kampiranja jest velik pad ljetnih cijena, mogućnost rezervacije u kratkom roku, a i ako ne rezervirate, bezbrižno možete odabrati parcelu ili mobilnu kućicu na licu mjesta!

Mir

Jesen je godišnje doba kada nalazimo mir, poklanjajući pažnju onome što već imamo. Gužve padaju, šetnje po prirodi pune su lebdeće tišine u kojoj se napokon mogu čuti zvuci prirode. A uz malo dobre pripreme možete doživjeti još puno dubokih zvjezdanih noći u jesenskoj sezoni.

Jesen je godišnje doba kada nalazimo mir, kamp Kovačine, Cres

Jesen je godišnje doba kada nalazimo mir, kamp Kovačine, Cres

Umjerene temperature

Lakše se diše! Temperature padaju skupa s gužvom: nema više sparina, pečenja na suncu i traženja sjene pod svaku cijenu. Kremu za sunčanje bacate u prošlost, a nježno sunce nagovara vas da bez napora uživate u slobodi i omiljenim aktivnostima na svježem zraku od ranog jutra do kasne večeri.

Šetnje i bicikliranje

Idealna kombinacija – kampirati u kampu Kovačine u jesen i pritom utješiti svoju strast za biciklizmom i šetnjama. Najbolje vrijeme za to baš je jesen, kada više nije prevruće, a još je dovoljno toplo da se može uživati u aktivnostima na otvorenom. Otkrijte cijeli niz planinarskih i biciklističkih staza koje se viju po Cresu.

Šetnica od kampa do grada Cresa, kamp Kovačine, Cres

Šetnica od kampa do grada Cresa, kamp Kovačine, Cres

Ušuškavanje

Iako postoji mnogo razloga za uzbuđenje kada je u pitanju jesensko kampiranje, postoji i nekoliko izazova s kojima se nećete suočiti tijekom ljeta. Mogućnost lošeg vremena i kraći dnevni sati stvari su o kojima ćete htjeti razmisliti unaprijed. Ali i to može biti romantično – jedna ekstra dekica i omiljeno ljudsko biće uz vas mogu biti idealan početak jedne predivne noći u koju se ušuškate slušajući smirujuće kapi kiše ili šuštanje šarenog jesenjeg lišća.

Sauna na jesen

Ako ste pak poželjeli vratiti tračak ljetne vrućine, u kampu Kovačine uvijek imate mogućnost zgrijati se u finskoj i infracrvenoj sauni! U jesenskim danima kampa Kovačine to neka postane vaš svakodnevni redovni tretman koji pomlađuje i jača imunitet, a idealan je i za bolje raspoloženje jer oslobađa endorfine, hormone sreće!

Pobrinite se za opremu

Trebat će vam uglavnom ista oprema za kampiranje kao i ljeti, međutim postoji nekoliko stvari koje su posebno važne za kampiranje tijekom jeseni. Ispod je naveden dio onoga što smatramo neophodnom jesenskom opremom za kampiranje:

  • šator s unutarnjim prostorom (ako zaglavite unutra zbog kiše ili se želite družiti kada padne mrak) i vodootpornim štitnikom; uzmite i pokrivač za tlo
  • toplija vreća za spavanje i podstava vreće za spavanje koja može dodati nekoliko dodatnih stupnjeva topline
  • dodatne dekice od flanela i flisa, pufaste deke ili one koje se pretvaraju u pončo – sve će vam dobro doći
  • kamperski šporet s pristojnom zaštitom od vjetra
  • jastučići za sjedenje radi topline tijekom obroka i druženja
  • ništa ne pretvara šator u ugodnije prebivalište od seta svjetlucavih svjetala!

Produžite svoje ljetne avanture na otvorenom bajkovitom jesenskom krajoliku te si priuštite čarobne dane u intimi prirode uz narančaste zalaske sunca kampa Kovačine, koji je u ovo godišnje doba – stvoren za zaljubljivanje!

Jesenski zalazak sunca u kampu Kovačine, Cres

Jesenski zalazak sunca u kampu Kovačine, Cres