15 najboljih zabava u kampu

Nema veze kako kampirate – u šatoru, kamp-prikolici ili sobama Tamaris – to su samo mjesta na koja objesite šešir za sunčanje i sklupčate se za noć. Prava zabava događa se po danu! A kamp Kovačine nudi vam za to bezbroj mogućnosti! Štoviše, nova uzbuđujuća iskustva možete prilagoditi interesima svoje obitelji.

Kako biste izbjegli oluje u obitelji, evo našeg super popisa aktivnosti – neke su za super aktivne, a druge za ekstra lijene dane.

1. Supanje

Obucite kupaći kostim i zabavite se u moru! U našem „Cres Outdoor” centru potražite najljepšu SUP dasku, uzemljite se na nju i osjetite ispod sebe prostrani plavi svijet čudesa, dok ste cijelim svojim bićem prožeti osjećajem da hodate po vodi. Pritom ćete i ne znajući usput odraditi i zavidljive doze vježbanja, potrebne za zdravlje i sreću!

SUP kao hod morem, kamp Kovačine, Cres

SUP kao hod morem, kamp Kovačine, Cres

2. Postanite opet Winnetou

Zahvaljujući razvedenoj obali Cresa, s mnoštvom zaljeva koji pružaju prirodan zaklon od vjetrova i valova, creska obala gotovo je idealna za istraživanje kajakom. Veslajući uzduž stijena, postat ćete opet Winnetou, okružen predivnim prizorom mora i brda na kojima se gnijezde ptice i poneka crkvica. Istražite sve male špilje i plažice dok vas vaš kajak vjerno čeka na obali!

Ako svoj Winnetou prijevoz nemate sa sobom, možete ga iznajmiti u našem “Cres Outdoor” centru.

3. Dan na gliseru

Priuštiti si privatnu turu gliserom, koja vam omogućuje da doživite cjelodnevni izlet obilazeći ljupke kutke Cresa s morske strane, prekrasna je opcija. Mnogi su čuli o očuvanoj ljepoti Modre špilje, a sada se možete i sami uvjeriti kako se sunčeva svjetlost kao nekim čudom pretvara u akvamarinsku, čineći da stvari u moru i špilji izgledaju plavo-srebrno! Nedvojbeno će vas oduševiti i svi drugi kadrovi koji će kliziti pored vas dok upijate zrake sunca na gliseru!

Udahnite svu ljepotu svijeta i prepustite svoje nasmiješeno slano lice morskom povjetarcu da ga mazi.

4. Ronjenje

Zbog svoje prirode otoci su uvijek iznimno pogodni za ronjenje. Zato, uzmite dah, ronilačke naočale, disaljku te peraje i zaputite se ispod morske površine! Otkrijte sve posebne ljepote creskog podmorja! Pronaći ćete male skrivene uvale, jedinstvenu floru i faunu i kristalno bistro more za čist pogled. Gatajte iz algi, u miru promatrajte različite vrste riba, morsko bilje i druge prirodne ljepote. U kampu nudimo u školi ronjenja i tečajeve za početnike i profesionalce, a široka paleta usluga uključuje ronjenje uz vlastitu ili iznajmljenu opremu, iskusnog vodiča za ronjenje kako ne biste propustili nijednu podvodnu lokaciju, ronjenje na plaži, ronjenje s barke ili noćno ronjenje. Plivanje u moru izuzetno je zanimljivo jer sa svakim otplivanim metrom dolazite do novih dubina, stijena, ribica, školjki, koje možete promatrati kao u 4D kinu.

Najbolje lokacije za ronjenje, kamp Kovačine, Cres

Najbolje lokacije za ronjenje, kamp Kovačine, Cres

5. Vožnja padobranom

Vožnja padobranom s kopna izgledat će vam kao adrenalinska avantura, međutim, upravo je suprotno – panoramski pogled na plaže, uvale, more i pejzaže pružit će vam relaksirajući osjećaj lebdenja. Kada se jednom vinete u zrak, vrijeme će stati u tišini i mješavini vjetra i mora.

U našem paraglajding centru „Water sports Cres” odjenut će vam prsluk, sjedalicu i dati vam točne upute o načinu leta, a zatim ćete se dignuti u nebo, odmaknuti od svih i uživati lišeni gravitacije.

Ovaj jedinstveni doživljaj ptičje perspektive iz koje ćete moći uživati u pogledu na kamp Kovačine, Valun i komadiće Istre, nećete, vjerujte nam, nikada zaboraviti.

Vožnja padobranom, vodeni sportovi, kamp Kovačine, Cres

Vožnja padobranom, vodeni sportovi, kamp Kovačine, Cres

6. 4 jahača sportova na vodi: twister, acqua rocket, slider i tube

Dodajte svojem odmoru boju adrenalina! Smjestite se na jednu od naših inovativnih igračka! Udobno sjednite na Twister s direktnim pogledom na more i visokim naslonom za leđa te pustite da vas povede u maksimalno zadovoljstvo svojim zaokruženim pokretom. Provozajte se aqua rocketom ili se odlučite za divlju, ali sigurnu vožnju na slajderu. Prkosite valovima na tubeu – leđno za relaksirajuću vožnju, a ljubitelji adrenalina neka se pripreme potrbuške za adrenalinsku! Naš „Water sports” centar vas očekuje!

7. Plutajući vodeni park

Što je ljetni godišnji odmor bez ludorija na vodi? Naš plutajući vodni park garantira urnebesnu zabavu po najstrožim sigurnosnim uvjetima! On ne poznaje dobne granice, a čine ga brojni elementi sastavljeni u cjelinu – tobogan, katapult i iceberg samo su neke od prepreka na kojima će uživati i mali i veliki! Priuštite si nezaboravan sportski izazov za uzbuđenje i avanturu! Požurite, prijatelji te već čekaju!

8. Animacija

Sve što trebaš za zabavu već je ovdje! Kamp Kovačine u glavnoj sezoni pretvara se u pravu pozornicu na kojoj se izmjenjuju sportske, rekreativne i zabavne točke. Animacija za djecu i za odrasle kod nas uključuje fantastične trenere, pjevače, plesače i zabavljače u licenciranim kostimima koje zaokružuju tematski rekviziti. Naši animacijski programi šaroliki su, provjereni i profesionalno organizirani, sve s ciljem da vam pružimo modernu, kvalitetnu i nezaboravnu zabavu. Vodena Akvaaerobika u tirkiznom bazenu, jutarnja gimnastika s pogledom na more i ples, igre, turniri, natjecanja i večernji show, a za mirnije trenutke s voljenima za vas smo pripremili niz kinovečeri pod zvijezdama. A dosadno neće biti ni mami ni tati! 😉

Stvarno smo ponosni na svoj animacijski tim – dođite i otkrijte zašto!

Animacija, radionice, predstave u kampu Kovačine, Cres

Animacija, radionice, predstave u kampu Kovačine, Cres

9. Ribarsko-mesne gril fešte

Omiljeno mjesto za kupanje u kampu svaki utorak i četvrtak ovija se novim ruhom i postaje srdačan domaćin najposjećenije fešte u slavu ribarima, njihovim ulovima i ljubiteljima pečenja. Opojan miris svježe ribe i ostale hrane na gradelama, kao dio bogate ponude creske gastronomije, veselo druženje uz akustičnu glazbu ispod prstiju duo virtuoza i ples tijekom cijelog ljeta prizivaju mnogobrojne goste našeg kampa.

Ribarsko-mesne noći prilika su da naši gosti upoznaju tradicionalno ribarsko i kuharsko umijeće uz zabavni program za goste. Uostalom, dobro je poznato da riba pliva tri puta: u moru, u maslinovu ulju i u vinu. Zato zapjevajte uz čašicu vina iz dubine srca, napojeni izvornim morskim blagodatima, i nastavite dugo u toplu mediteransku noć pod zvjezdanim svodom.

10. Odbojka na pijesku

Plaža na obali kampa nudi izvrstan sportski teren za odbojku na pijesku – jedan od najpopularnijih ljetnih sportova. Ljubitelji aktivnog odmora naći će tamo svoje mjesto pod suncem i pokazati umijeće na pijesku zabijajući asove okruženi prekrasnom prirodom, kristalnim morem i uz prizvuke ugodnih ljetnih zvukova.

Dovoljne su vam kupaće gaće, lopta dakako, mreža i još troje suigrača, a navijači će se okupiti u rekordnom roku. Ne zaboravite ovo ugodno takmičenje doživjeti kao lijepu ljetnu rekreaciju koju ste čekali cijelu godinu, a čija je nagrada ipak najbolji poen osvojen skokom u more nakon završene utakmice.

Odbojka na pijesku u kampu Kovačine, Cres

Odbojka na pijesku u kampu Kovačine, Cres

11. Boćanje

Isprobajte prastaru pučku igru, u kojoj se kuglu (boću) nastoji dovesti u takav položaj da glavnoj kuglici (bulinu) bude bliža od protivničke boće, dok protivničku izbijate što dalje od bulina. Već u srednjem vijeku boćanje se njegovalo i u primorskom dijelu Hrvatske, gdje je ostalo popularno duž cijele obale, poznato i pod nazivom balote. Postanite dio tradicije i osvojite zlatnu medalju u preciznom izbijanju protivničkih boća! 

12. Bazen

Ljetni dani kao stvoreni su za uživanje na bazenu uz bar s pogledom na more i masline. Ako vam je draža obiteljska zabava na bazenima, dosta vam je slane vode i valova te ako izbjegavate vrevu, navratite do našeg novog aduta – bazena s toboganom koji pruža upravo to. Dok se punite suncem na ležaljci, pucnite prstima i dozovite dobroga duha – konobara iz našeg pool bara, koji će vam rado donijeti vaš omiljeni hladni koktel!

Elegantan kaskadni vodopad poslije njega činit će bazen još uzbudljivijim!

Svakako smo se pobrinuli i za najmlađe, kojima nudimo bazen s toboganom samo za njih, za dugu i bezbrižnu zabavu. Kad vaša djeca uskoče u njega, neće skidati osmijeh s lica, a vi ćete dotle uživati u sunčanju, osvježavajućim pićima, laganim snackovima na terasi pool bara, a možete se opustiti i u grijanom bazenu sa slatkom vodom.

Bazen s toboganom za djecu, bazenski kompleks, kamp Kovačine, Cres

Bazen s toboganom za djecu, bazenski kompleks, kamp Kovačine, Cres

13. Gusarski brod Bounty

Neka se vaše dijete uživi u ulogu neustrašivog gusara na jedinstvenom brodu penjalici dok vi odmarate u debeloj sjeni borova na klupici! Kad gusarskog broda bude dosta, tu su još velike njihaljke u obliku konjića i valova, interaktivne igre s ogledalima i raznim oblicima, penjalice, ljuljačke, drvene kućice s mostom od jedne do druge, a između dovoljno prostora za svakodnevne igre, lovice, skrivača…

14. Radionice

Pustite se iznenaditi! U našem kampu uvijek gostuje mnoštvo pojedinaca i udruga koje naše goste obogaćuju riznicama znanja – sudjelujte na besplatnoj radionici filcanja vunenog cvijeta koja se u sklopu kampa održava subotom, naučite iz majice izraditi svoju unikatnu torbicu, izgradite kućicu koja će izdržati svaku oluju prirodnim materijalima, napravite svoj sapun ili čokoladni namaz od 100 % prirodnih materijala, naučite sve o zaštićenim životinjskim vrstama, pomazite mnoštvo ptica, budite znanstvenik na jedan dan i pogledajte kako se stvara kiša i kako radi meteorološka stanica… Svake godine pripremamo vam nešto novo!

15. Nadopunite Vi!

Ako u spoju navedenoga ipak niste pronašli svoj bonus, a u glavi ste unatoč X godina isto dijete kao i mi, imamo još asova u rukavu za vas prije negoli se sklupčate na počinak: ako imate psa s kojim ste kao prst i nokat, onda pođite po specijalnu pošiljku zabave u igralište za pse; ako imate višak energije, onda nemojte prijaviti susjeda (već sebe) 😊 na izlet biciklom s našim animacijskim timom, ili provedite popodne istražujući maslinske puteve i skrivajući se od divljih svinja.

Ako vam se zahoće malo magije i smijeha, posjetite našu školu trikova s klaunom i mađioničarem Martinom u subotu. Ako ne odustajete od vježbanja ni na godišnjem odmoru, a more vam taj dan iz bonace napravi fritaju, zauzmite mjesto u našem unutarnjem i vanjskom fitnessu!

Pazite pri svemu tome da ne izgorite i ne napijete se mora, ali zato radije na kraju adrenalinskog dana izvadite na stol čašicu lokalnog vina, a u srce bez i najmanje doze nevjerice stavite veliki plus za povratak u kamp Kovačine! Jer – nećete naći bolje mjesto na svijetu gdje ćete moći savršenije preklapati između najuzbudljivijeg „on” i najljepšeg „off”!

Off we go!

Kamp Kovačine, Cres, Off we go!

Kamp Kovačine, Cres, Off we go!